JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ny LED-lösare gör entré

Ny LED-lösare gör entré

Electronica 2012 Freeway Lighting Solutions är namnet på en ny brittisk distributör som siktar på att servera europeiska kunder med alla former av lysdiodsbaserade lösningar. I tisdags skrevs bland annat distributionsavtal med lysdiodstillverkaren Seoul Semiconductor.
– Förberedelsena inför starten av Freeway Lighting Solutions har hållit på i sex månader men nu är det dags att lansera företaget, säger Paul Barlow på Vertical som marknadsför lanseringen på Electronicamässan som just nu pågår i München.

Freeway Lighting Solutions ingår i den brittiska koncernen Rebound Group, som startade år 2003 och även inkluderar Rebound Electronics (länk), Easby Electronics och Freeway Battery Solutions.

Affärsidén är att erbjuda kundanpassade LED-lösningar, från ett första koncept, till konstruktion och därefter leverans av komponenter eller skräddarsydda kit. Hittills har företaget distributionsavtal med bland andra Seoul Semiconductor, Taiwan Semiconductor, Liteon, Dominant och QT Brightek.

I sortimemtet finns låg-, medel- och höggeffektslysdioder i olika varianter, liksom växelspänningsmatade samt färgade lysdioder. Dessutom finns en mängd drivkretsar, förbindningslösningar och termiska produkter.

Freeway Lighting Solutions kommer att samarbeta med Rebounds säljteam i Europa, som finns i nio europeiska länder utöver Storbritannien. Idag har företaget lager i både Storbritannien och Tyskland. Sverige stöds från Storbritannien.

– Vi har en hemsida (länk) men kommer successivt att bygga vidare på den. Där ska det gå att hitta en mängd information, exempelvis datablad och vitpapper och på sikt, kanske om sex månader, ska vi även erbjuda on-line-verktyg för LED-konstruktion, säger Paul Barlow.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)