JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Sverige mobiltätast i världen
Zenith Optimedia har rankat världens största marknader när det gäller penetrationen av smartmobiler, läsplattor och internet-tv. Sverige ligger i topp när det gäller smartmobiler – men ligger på 4:e plats när det gäller den totala rankingen, efter Norge, Frankrike och Nederländerna. Om tre år spås Sverige ha halkat ner till en 7:e plats.
I analysen som Zenith Optimedia tagit fram har företaget tittat på de 19 för dagen mest utvecklade marknaderna i världen när det gäller användandet av smartmobiler, läsplattor och IPTV. Likaså spår företaget tillväxten fram till 2015.

Inte förvånande är skillnaderna mellan de olika marknaderna stor. Sverige är just nu det land i världen med högst penetration av smartmobiler, hela 73 procent, medan motsvarande siffra är 18 procent i Brasilien.

Samtidigt är intåget av smartmobiler det som går snabbast i världen. Tittar man på de 19 länderna som är med i denna analys så ligger medelpenetrationen av smartmobiler på knappa 36 procent idag, en siffra som väntas stiga till 72 procent år 2015 – då väntas Sverige fortfarande utmärka sig med 93 procent.

Tar man istället hänsyn till alla tre digitala kommunikationsvägar så är det vårt grannland Norge som toppar listan för 2012 med en penetration på 38,8 procent. Här ligger Sverige 4:a med 31,3 procent.

Nederländerna som idag ligger trea med en penetration på 35,1 procent väntas år 2015 ha tagit klivet upp till en topplacering, då landet spås nå 65,1 procent. Det som gör att Nederländerna sticker ut är landets extremt snabba införande av IPTV – enligt prognosen kommer hushållen i landet att ha en IPTV-penetration på hela 91 procent om tre år. Det är klart högre än Kanada, som spås ligga tvåa med en IPTV-penetration på knappt 70 procent år 2015 samt milsvitt högre än marknadens medel som bara når 9 procent.

Zenith Optimedias prognos av penetrationen av smartmobiler, läsplattor och internet-tv i världen:

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)