JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nu gäller först-till-kvarn också i USA
Sedan i lördags gäller samma patentregler i USA som i Europa. USA har nu gått över från systemet "first-to-invent" till samma system som praktiseras i Europa - "first-inventor-to-file".
- Under det nya systemet, kommer uppfinnarens konceptionsdatum inte längre att vara relevant för att fastställa prioritetsrätten för en patentansökan, skriver Sveriges patentbyråers förening på sin hemsida.

- Istället kommer prioriteten att baseras på det datum då uppfinnaren lämnar in en patentansökan. Det betyder att det inte längre är möjligt att undanröja en tredje parts publicering av uppfinningen genom att framlägga bevis om ett tidigare uppfinningsdatum, skriver Sepaf.

Dessutom har definitionen av vad som anses vara tidigare känd teknik utvidgats under det nya systemet, både geografiskt och i tiden.

1. Publik användning, försäljning, utbjudande till försäljning och liknande kommer inte längre att vara begränsat till USA, för att betraktas som tidigare känd teknik.

2. Den ettåriga ”grace period” som uppfinnaren haft i förhållande till sådant som offentliggjorts av tredje part har tagits bort, men kvarstår för sådant som uppfinnaren själv gjort publikt samt för sådant som offentliggjorts av någon som införskaffat informationen från uppfinnaren.

3. Publikationer av US-patent och patentansökningar, samt PCT-ansökningar som designerar USA, kommer att utgöra tidigare känd teknik från det utländska prioritetsdatumet.

Läs hela Sepaf-analysen om förändringarna här. (Länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)