JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. HDTV i läppstiftsstor Axis-kamera

HDTV i läppstiftsstor Axis-kamera

Vattentät, högupplöst och inte större än ett läppstift. Så beskriver Lundaföretaget Axis sin nya nätverkskamera M2014-E som ger HDTV-upplösning på 720p.
– Världens minsta HDTV-nätverkskamera, hävdar Axis. Perfekt för videoövervakning i små lokaler där det tidigare inte varit möjligt att ha en kamera med så hög bildkvalitet.

Förutom HDTV-upplösning på 720p ger kameran videoströmmar i H.264-komprimering, vilket kraftigt optimerar bandbredd och lagring utan att kompromissa med bildkvaliteten.

Kameran stödjer videorörelseavkänning och inkluderar en IO-port, där man kan ansluta enheter såsom sensorer och externa överföringar för att aktivera larm eller passersystem.

Det innebär att kameran kan upptäcka en händelse och automatiskt sätta in åtgärder som till exempel videoinspelning eller utskick av larmmeddelanden.

Kameran är IP66-klassad, som innebär att den har ett säkerställt skydd mot damm och kraftigt regn. Den får ström från nätverket (Power over Ethernet) vilket minimerar kabeldragning vid installation. Den kan även förses med ström från en vanlig strömkälla.

Lansering sker under andra kvartalet 2013 med ett rekommenderat cirkapris på 329 euro.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)