JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nominera dig själv till Polhemspriset

Nominera dig själv till Polhemspriset

Vem tycker du ska få Polhemspriset 2013? Det frågar Sveriges Ingenjörer och öppnar möjligheten för vem som helst att nominera kandidater till Sveriges äldsta teknikpris.
- I takt med ett stigande allmänintresse, och medvetenhet kring vad tekniken och tekniska innovationer betyder för samhället, tror vi att allt fler kan se vem eller vilken uppfinning som bör premieras, säger Johan Sittfeld på organisationen Sveriges Ingenjörer och sekreterare i nomineringsskommittén för Polhemspriset.

Polhemspriset är Sveriges äldsta tekniska utmärkelse och förvaltas av Sveriges Ingenjörer. Det delas ut för teknisk innovation på hög nivå eller för genialisk lösning av ett tekniskt problem.
Priset instiftades 1876 till minne av Christofer Polhem, den svenska mekanikens fader, och delades ut första gången 1878.
Hittills har 55 personer tilldelats Polhemspriset, bland andra uppfinnaren Håkan Lans som fick priset 1995.
Möjligheten att nominera kandidater till priset har tidigare varit förbehållet tekniska experter. Nu kan vem som helst gå in på Polhemsprisets nya webbsajt och föreslå en kandidat.

De inkomna förslagen behandlas av nomineringskommittén, som vaskar fram tre huvudkandidater.

I höst presenteras de utvalda för det särskilda Polhemsrådet som utser årets pristagare.

Prisutdelningen äger rum den 19 november i Stockholm. Pristagaren får 250 000 kronor och Polhemsmedaljen, en guldmedalj av åttonde storleken.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)