JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Hårdvaruutvecklaren som öppnade webbshop

Hårdvaruutvecklaren som öppnade webbshop

I vintras sjösatte Pontus Oldberg elektronikshoppen Electronic Sweet Peas med ett stort sortiment Arduino-kort och några Raspberry Pi. Nu har han nästan 200 prylar i sortimentet.
– Jag är egentligen elektronikkonsult och arbetar till vardags heltid som mjuk- och hårdvaruutvecklare på ett stort elektronikföretag här i Skåne. Men det är väldigt kul att se vilken snabb utveckling det blivit på webbshopen, säger Pontus Oldberg till Elektroniktidningen.

Det senaste tillskottet är ett multifunktionskort för Rasperry Pi - RasPiComm - som byggts av ett litet entusiastföretag i Österrike och som Pontus Oldberg i praktiken är ensam i Sverige om att sälja.

Kortet är utrustat med en realtidsklocka (DS1307) och ett batteri, en RS485-port och en RS323-port.

Utöver det har enheten en 5-vägs joystick monterad på kortet, en kontakt för att ansluta I2C-baserade tillbehör samt en kontakt för SPI.

– Mjukvarustödet inkluderar drivrutiner, ett högnivå-API samt demoprogram för kortets alla funktioner, säger Pontus Oldberg.

RasPiComm dyker upp hos Pontus Oldberg och hans företag Invector Embedded Systems i Östra Ingelstad mitt ute på Österlen i Skåne i dag fredag om allt går vägen.

Priset i webbutiken är 462 kronor inklusive moms.

Vilka är det som handlar av dig?
– Det är entusiaster som bygger mindre styrsystem. Tar du bara Raspberry Pi-korten så går det väl cirka hundra i månaden härifrån. Och tio-femton procent av dessa kunder köper också andra elektroniska prylar, säger Pontus Oldberg.

Innan han öppnade webbshopen Electronic Sweet Peas i februari i år hade han en mindre webbhandel där han framför allt sålde egenkonstruerade mikrocontrontrollers och Ethernetcontrollers för inbyggda system.

– Jag konstruerade dem för 10-15 år sedan men det finns ingen efterfrågan längre på den typen av controllers. Funktionerna är i dag inbyggda i kretsarna. Men tidigare använde till exempel Ramböll mina Ethernetcontroller på sina vägmätningsmaskiner, säger Pontus Oldberg.

I stället började han sälja Arduinokort och Raspberry Pi.

Idag har han ett stort sortiment Arduino - 23 stycken noga räknat - från Arduino Sensor Shield V4.0 för 85 kronor till Arduino Uno Experiment kit för 995 kronor.

I Raspberry Pi-sortimentet har han sex kort, fyra lådor och 20 tillbehör, plus Raspberry Pi XBMC Mediaspelare.
I sortimentet, som i dag omfattar nästan 200 artiklar, finns också elektronikmoduler, displayer, sensorer, aktuatorer, sladdar, kontaktdon och diverse komponenter.

– Jag säljer inte komponenter egentligen utan fokuserar på byggblock. Kanske kommer jag att göra egna moduler för Raspberry PI, säger Pontus Oldberg till Elektroniktidningen.

Länk till Sweet Peas.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)