JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Sony säljer testlabbet
UPPDATERAD: Sony Mobile säljer testlabbet i Lund till indiska Tech Mahindra. Labbet används för att göra typgodkännanden av mobiler och blir det indiska företagets första europeiska testlabb.
- Det har varit Sony Mobiles interna labb och jag ser fram mot att öppna det för andra kunder. Vi ska bygga ett ekosystem för kunderna som kan göra sin certifiering loklat.

Labbet har alla utrustning och certifiering som behövs för att testa mobiltelefoner och andra kommunikationsprodukter enligt standarder för bland annat LTE, 3G och GSM men även för EMC- och SAR-värden.

Det säger Rajesh Thomas som startade Tech Mahindra verksamhet i Sverige för fyra år sedan. På kundlistan finns bland annat Teliasonera, Tele2, Telenor, Saab och Volvo.

- Det här är ett stort steg som ger oss en helt annan position.

Företaget har testlabb i Indien och USA, men har hittills inte haft något i Europa. Anläggningen i Lund är därför tänkt som ett nav för hela regionen och för icke-europeiska kunder som vill in här.

Tech Mahindra tar över färre än tio anställda.

- Testningen är högt automatiserad så det behövs inte så stor personal.

Labbet kommer att fortsätta att testa för Sony Mobile med det finns kapacitet att ta in nya kunder.

Tech Mahindra ingår i Mahindra Group med ett marknadsvärde på 15,9 miljarder dollar. Mahindra Group har fler än 155 000 anställda i över 100 länder och verkar i så vitt skilda branscher som traktorer, nyttofordon, informationsteknologi och andelsägande av semesterbostäder.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)