JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Halvledardoktorn blir professor

Halvledardoktorn blir professor

Jonte Bernhard är civilingenjör i halvledarfysik från Uppsala universitet. Han har doktorerat på magnetiska spiralstrukturer hos kubisk FeGe. Nu blir han Sveriges första professor i ingenjörsdidaktik.
– Många tror att det är matten som är svår i ingenjörsutbildningarna, men det svåra för studenterna är att koppla formlerna till verkligheten, säger Jonte Bernhard i en intervju med LiU-nyheterna på Linköpings universitet.

På torsdag installeras han som professor i ingenjörsvetenskapernas didaktik på Linköpings universitet. Han blir därmed Sveriges första professor i ämnet och en av få professorer i världen på detta nya forskningsområde.

Hans nuvarande forskning handlar om teknikens roll vid laborationer. Studenterna får bilder av verkligheten genom oscilloskop, mikroskop och annan teknik. Det Jonte Bernhard studerar är vad studenterna uppfattar och vad de inte ser.

– Det ger viktig kunskap om lärandet även för operatörer inom industrin, för piloter och andra som får verkligheten presenterad för sig via olika instrument, säger Jonte Bernhard.

Länk till LiU-intervjun med Jonte Bernhard.


Länk till Jonte Bernhards hemsida.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)