JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elmia lär ut om robotar i industrin

Elmia lär ut om robotar i industrin

Svenska små och medelstora företag har överlag en låg automationsgrad. Det menar Industrirobotföreningen SWIRA som nu vill stärka konkurrenskraften hos dessa genom att anordna en konferens om robotbaserad automation. Konferensen går av stapeln den 12 november på underleverantörsmässan Elmia Subcontractor i Jönköping.
SWIRA pekar ut Sverige som ett föregångsland när det gäller att effektivisera produktionsprocesser vid större volymer. Detsamma gäller dock inte för små och medelstora företag, som utgör mer än 70 procent av den tillverkande industrin här i landet.

– Automationsgraden är överlag låg i dessa företag vilket bland annat beror på att tillverkningen ofta sker i små serier och omfattar många varianter, säger Ove Leichsenring, vice ordförande i SWIRA, i ett pressmeddelande.

En konferens med mål att förmedla handfast kunskap och höja robotautomationskompetensen hos mindre svenska företag anordnas därför på underleverantörsmässan Elmia i november.

SWIRA arrangerar konferensen tillsammans med Fordonskomponentgruppen (FKG), Svenska Automationsgruppen (SAG) och  automationsmässan Elmia Automation.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)