JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nevs räknar ner men ovissheten kvarstår

Serieproduktionen av Saab-bilar ska förhoppningsvis dra igång om två veckor. Å anda sidan vill Nevs inte sätta något datum för händelsen, rapporterar P4 Väst
I augusti kunde Elektroniktidningen konstatera att Nevs – eller National Electric Vehicle Sweden AB – var klar med en uppfräschad modell av Saab 9-3 samt att elvarianten dröjer till nästa år (länk).

Nu tycks det som om de första bilarna ska börja byggas inom kort. Flera källor har uppgivit till P4 Väst att siktet är inställt på att dra igång serieproduktionen vecka 48, alltså om två veckor.

Det som hindrar serieproduktionen just nu är att det fortfarande saknas avtal med en del underleverantörer.

– Vi har fortfarande några kvarvarande dialoger med underleverantörerna att avsluta, konstaterar Mikael Östlund, Nevas presschef till P4 Väst.

Annars är allt redo. Anläggningen är varmkörd och klar. Hittills har 30 förseriebilar av modellen Saab 9-3 byggts – även om delarna i dessa inte är exakt likadana som de som ska användas vid serietillverkningen.

Ytterligare en ljusglimt är att Nevas söker ett 50-tal att anställa, varav cirka 30 bilbyggare.

– I dag har vi tillräckligt många för att kunna starta produktion, men för att göra det möjligt för en gradvis ökning av produktionstakten börjar vi nu en process för att kunna rekrytera nya medarbetare, huvudsakligen bilbyggare, konstaterar Mikael Östlund till P4 Väst.


Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)