JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Kitron skrotar centrallagret
För ett drygt år sedan beslutade den norsk-litauska kontraktstillverkaren Kitron att bygga ett centrallager som skulle betjäna hela koncernen. Förhoppningen var att minska driftskostnaderna och dessutom frigöra kapital. Projektet har dock visat sig bli allt för dyrt och komplext, så nu skrotas planerna.
Centrallagret med tillhörande distributionscentral skulle vara beläget intill koncernens största fabrik som finns i Kaunas i Litauen. Lagret skulle även betjäna andra fabriker i bland annat Sverige och Norge. Förhoppningen var att minska volymerna på komponenter som hålls i lager och därmed även det kapital som behövs för att bedriva verksamheten.

När beslutet togs i fjol var ungefär 30 procent av företagets kapital bundet i lagret. I pengar handlade det om cirka 377 miljoner norska kronor. Förhoppningen var att centraliseringen skulle kunna frigöra åtminstone 100 miljoner norska kronor.

Men i praktiken har det visat sig svårt att få verksamheten att fungera. Kitron skrotar nu tanken på ett centrallager och tar en engångskostnad på 9 miljoner norska kronor för projektet.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)