JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Vestbergs framtidsspaning

Vestbergs framtidsspaning

Tillsammans med en av operatören AT&T:s högsta chefer John Donovan och halvledarbolaget Qualcomms vd Paul Jacobs ska Ericssonchefen Hans Vestberg prata om mobila innovationer på den stora konsumentelektronikmässan International CES i Las Vegas i januari nästa år.
För två år sedan fick Hans Vestberg stort genomslag när han agerade mänsklig sladd på CES. Det var mot slutet av presentationen som han skapade en kapacitiv koppling mellan en smartmobil och en skärm så att en bild tagen med mobilen kunde föras över och visas på skärmen (länk).

Tekniken kommer från Linköpings universitet och skulle kunna användas för att koppla ihop mobilen med andra apparater man bär på sig (länk).

En annan uppmärksammad demonstration är det twittrande trädet som bland annat varit med på Mobile World Congress i Barcelona. Trädet ”känner av” sin omgivning via förändringar i ett elektromagnetiskt fält och skickar olika twittermeddelanden beroende på vad den "upplever" (länk).

Ericsson har också visat upp fönster med integrerad wlan-antenn som inte bara förbättrar mottagningen inomhus utan som också skulle kunna dubblera som inbrottslarm eller tända ljuset när du går in i rummet.

Hans Vestberg äntrar scenen klockan halv tolv, lokal tid, på mässans första dag den 7 januari.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)