JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Barcelona är Intels väg in i mobilerna

Barcelona är Intels väg in i mobilerna

Intels nya företagsledning är helt fokuserad på att styra in processorjätten i den mobila världen och sätta sin etikett ”Intel Inside” på miljarder nya trådlösa prylar. Mobilmässan i Barcelona sista veckan i februari ä blir en dörröppnare.
Intels förra vd, legendariske Paul Ottelini, avgick i förtid förra året för att släppa fram nya krafter som ska ge Intel en biljett till mobiltåget som rusar fram allt snabbare.

I fjärran skymtar Internet of Things, en ny skön värld där både vardagsprylar, industrimaskiner och allehanda instrument kan kommunicera trådlöst över internet med sina inbyggda, strömsnåla kretsar.

I Intels IoT-satsning ryms också dotterföretagen McAffee och Windriver. Läs mer om det här.

Årets mobilmässa i Barcelona har devisen Creating What´s Next och Intel satsar i år mer än någonsin på att visa upp vad man har att erbjuda den mobila världen.

Intel kommer i sin jättemonter att visa upp surfplattor och smartphones med 64-bitars Intel Atom-processorer, Intels 4G LTE-Advanced-lösningar (inklusive demonstrationer av CAT 6, CA och TDD), nya referensdesigns för kroppsburen teknik, de senaste 2-i-1-enheterna, nätverksinfrastruktur och mobila tjänster.

Intels ”president”, Renée James, kommer på en presskonferens redan klockan 8.30 på öppningsdagen den 24 februari att berätta om Intels strategi för Internet of Things.

Den dagen blir det trångt om saligheten. På kvällen uppträder Facebookgrundaren Mark Zuckerberg samtidigt som Samsung väntas visa upp sin nya flaggskeppsmodell Galaxy S5.

Också Sony och LG väntas visa upp sina toppmodeller den dagen.

Mobile World Congress i Barcelona är en enorm tillställning med uppemot 70 000 besökare och 1 700 utställande företag.

Det är inte första gången som Intel är här men det är första gången som den nya företagsledningen visar upp sig i Barcelona.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)