JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Svenska myntpräglaren expanderar till nya valutor
Svenska KNC Miner kan blir först att med att lansera asic-baserad hårdvara för tillverkning av litecoin och andra kryptovalutor som baseras på algoritmen scrypt. KNC är känt för sin motsvarande utrustning för brytning av bitcoin.
Den som vill skapa litecoin måste köra en beräkningstung algoritm kallad Scrypt. KNC:s nya maskin heter Titan och kan bryta alla valutor som baseras på scrypt.

– Vi vet att andra scrypt-miners är på gång men de finns ännu inte ute på marknaden. Vi avser dock att revolutionera mining inom scrypt precis som vi gjorde med Bitcoin, säger KNC:s vd Andreas Kennemar, .

Litecoin är en modifierad version av den mer kända kryptovalutan bitcoin. Den ska enligt upphovsmännen reparera en del av problemen med bitcoin. Bland annat ska transaktioner verifieras fyra gånger snabbare vilket ska göra det svårare att spendera samma mynt två gånger om.

En annan viktig tanke med scrypt är att CPU:er ska kunna fortsätta vara med i matchen vad gäller brytning. CPU:er har för länge sedan spelat ut sin roll vad gäller brytning av bitcoin.  Det som ska åstadkomma den effekten är att scrypt är mycket minneskrävande. Dagens processorer ägnar redan en stor del av kiselytan åt minne och eftersom en scrypt-asic behävwer lika mycket minne, blir skillnaden mellan än CPU och asic mindre.

Enligt KNC finns ett växande intresse för litecoin vilket hjort tiden mogen för lansering av en asic.

– Marknaden för scrypt-brytning har vuxit under de senaste sex månaderna, och vi har följt den mycket noggrant, skriver företaget i ett nyhetsbrev.

Titan levererar minst 100 megahash/s och kommer att börja leveras under andra eller tredje kvartalet 2014.

Vad gäller nästa generation av KNC:s bitcoin-brytare – den heter Neptune – gick dess asicar till tape-out i februari.

Läs mer om KNC i vårt arkiv: etn.se/KNC.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)