JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Micronic Mydata blir Mycronic
Maskritar- och ytmonteringsspecialisten Micronic Mydata i Täby släpper förslaget till sitt nya namn idag, 1 april. Det nya namnet blir Mycronic.
– Micronic Mydata, svarar växeln när jag ringer till företaget några minuter efter det att pressmeddelandet gått ut.

Informationen om det planerade namnbytet, som först måste antas på bolagsstämman 6 maj, har uppenbarligen inte gått ut internt även om växeltelefonisten efter min fråga om detta är ett aprilskämt hittar pressmeddelandet.

Micronic Mydata bildades när Micronic Laser Systems i Täby köpte Mydata Automation år 2009. Båda företagen är ungefär lika gamla. Micronic grundades av Gerhard Westerberg 1989 och Mydata av Lennart Stridsberg och Gunnar Rodin ungefär samtidigt.

– Namnbytet skapar tydlighet och enhetlighet externt och internt, säger företagets vd Lena Olving i ett pressmeddelande och tillägger:

– Vi kommer också att jobba vidare med att bygga ett starkt varumärke. Effekterna av detta arbete kommer våra kunder, medarbetare, samarbetspartners, aktieägare och andra intressenter att ha nytta av. Det är viktigt för oss att skapa ett globalt företag och mycket sitter i namnet.

Förutsatt att namnändringen klubbas av bolagsstämman ska även logotypen och hela den grafiska profilen ändras. Hur lång tid namnbytet kommer att ta är inte klart.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)