JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Årjäng – en förebild i svensk industripolitik
Tillåt konjunkturanpassad arbetstid och sänk kostnadsnivå för arbetskraften. Det är två konkreta förslag på hur Sverige kan återta positionen som industrination och därmed trygga välfärden. Förslaget förs fram av kontraktstillverkaren Hanzas koncernchef Erik Stenfors i en debattartikel i Dagens Industri.
”För att klara välfärden krävs starka industriföretag. På den svenska landsbygden finns gott om mark och lokaler, kompetent arbetskraft och ett bra kostnadsläge för såväl arbetsgivare som arbetstagare.”

Så inleder Erik Stenfors artikeln som publiceras i dagens tidning där han argumenterar för en ”landsortsmodell” med den egna elektronikfabriken i Årjäng som exempel.

Hanza köpte konkursade Elektromekan i Årjäng i december 2009 (länk). Då var fabriken nere på ungefär 70 anställda efter att som mest haft 400 anställda.

Idag sysselsätter fabriken runt 150 personer, en utveckling som varit möjligt på grund av bra samarbete med kommunen och den lokala banken.

Du kan läsa hela debattartikeln här (länk)
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)