JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Arun och Anders blir Ericssonchefer

Arun Bansal, Anders LindbladArun får radio, Anders moln

Arun Bansal får ansvar för radioverksamheten och Anders Lindblad tar hand om molntjänsterna. Det var för en knapp månad sedan som telekomjätten Ericsson beslutade att dela upp sitt största affärsområde Networks i två delar: Radio respektive Cloud & IP.
När beslutet annonserades (länk) förklarade koncernchefen Hans Vestberg uppdelningen på följande sätt:

– Affärslogiken och Ericssons position är olika för de två områdena. Radio är fundamentet för Ericssons tekniska ledarskap och vi är den odiskutabla marknadsledaren med samma storlek som tvåan och trean sammanräknat. Vi är beslutna att behålla vårt ledarskap när marknaden går mot 5G.

– För Cloud och IP, som är fundamentala för utvecklingen av 5G, har vi gjort signifikanta framsteg men är fortfarande en utmanare. På en föränderlig marknad ska vi nu intensifiera vår arbete med att fånga öppningarna inom virtualisering och molntjänster, genom att bygga på vår styrka inom kärnnät.

Johan Wibergh, som idag är chef för affärsområdet Networks, fortsätter som chef för det som från 1 juli kommer att kallas "segmentet" Networks och som inbegriper radio plus molntjänster och IP.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)