JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Svensk medicin marknadsförs i Irak
På mässan Iraq Medicare – Iraks största hälso- och sjukvårdsmässa – hittar du i år tolv svenska företag inom hälso- och sjukvårdssektorn. Det är Business Sweden och Sveriges ambassad i Irak som skapat en svensk paviljong på mässan.
Bland dem som hoppas kunna utöka sina affärer med Irak finns Elekta (strålkniv), Sectra (digital röntgen), Surgical Science (kirurgisimulator) och Maquet (syrgassensorer).

De svenska företagen erbjuds även presentationer, konferenser, matchmaking och ett möte med hälsoministeriet i Erbil.

Den irakiska regeringen gör omfattande investeringar i utbildning och infrastruktur. Sjukvårdsutgifterna för 2014 beräknas uppgå till 6,8 miljarder dollar, en ökning med 1 miljard dollar jämfört med 2013.

– I Irak finns en stor efterfrågan på medicinska produkter och tjänster. Det innebär stora affärsmöjligheter för svenska hälso- och sjukvårdsföretag, säger Ali Shakir, handelssekreterare och chef för Business Sweden i Irak.

Mässan börjar idag i Erbil, Kurdistan. Den har hållits sedan 2009 och hade senast drygt 165 utställare och cirka 8 500 besökare.

Detta är tredje gången som Business Sweden mäklar affärer med Irak. I december 2013 deltog 21 företag och organisationer i en hälsodelegation till Bagdad, Sulaymaniyah och Erbil.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)