JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Europeisk återvinning till Sverige

Europeisk återvinning till Sverige

Den europeiska återvinningsorganisationen European Recycling Platform (ERP) inleder samarbete med Elektronikåtervinningsföreningen (EÅF). Därmed adderas Sverige på ERP:s Europakarta.
Insamling av elskrot – allt från batterier till datorer och vitvaror – har i allt högre grad blivit en internationell angelägenhet eftersom insamlingssystem kräver gränsöverskridande kontakter för att bli kostnadseffektiv, menar ERP.

Nu ska ERP:s återvinningsmodell även införas i Sverige. Sedan tidigare levererar organisationen returlösningar för elektriskt och elektroniskt skrot i 15 länder i Europa – hittills har verksamheten samlat in och återanvänt två miljoner ton elektronikavfall.

– Sverige är det största landet i Norden och har lång tradition av att samla in och återanvända elektronikavfall. Vi är mycket glada över att nu få med Sverige i ERP-samarbetet, och vi ser fram emot att kunna hälsa svenska företag med internationella relationer välkomna till vårt internationella nätverk och vår insamlingsverksamhet, säger Martin Therkelsen, ERP:s danske landschef i ett pressmeddelande.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)