JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Acreo hjälper EU-kommissionen med bredbandsguide

Acreo hjälper EU-kommissionen med bredbandsguide

EU-kommissionen har publicerar en uppdaterad bredbandsguide för regioner och kommuner. Guiden har skrivits av Acreo tillsammans med Independent Network Coopeartive Association (INCA).
– Denna guide hjälper offentliga myndigheter göra de rätta valen och planera rätt investeringar för sina byar, städer och regioner - för att bli digitala State-of-the-art, säger Neelie Kroes, som fram till månadsskiftet var EU kommissionens vice ordförande och ansvarig för EUs Digitala agenda under de senaste fem åren.

Guiden ger underlag för den som ska ta fram lokala bredbandsstrategier, bland annat affärsmodeller, roller, teknikval och investeringsalternativ. Guiden understryker också vikten av att anta ett långsiktigt investeringsperspektiv när en bredbandsplan skrivs och ger tips på hur man kan åstadkomma denna långsiktighet.

Den beskriver hur regioner och kommuner bör agera för att, tillsammans med privata aktörer som operatörer och tjänsteleverantörer, bidra till att etablera infrastruktur och god tillgång till digitala tjänster. Det ges också förslag på hur man kan engagera medborgarna och hur man kan följa upp och utvärdera bredbandsinvesteringar.

Guiden kan laddas ner här (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)