JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. ABB och Ericsson samarbetar om molnet
Kortare startsträcka plus lägre energi- och underhållskostnader. Det ska bli resultatet när Ericsson och ABB börjar samarbeta kring hur man bygger datacenter för molntjänster.
– Vår allians med Ericsson för in automation av fysiska, mekaniska och elektriska infrastrukturer rakt in i hjärtat på storskaliga IT-miljöer. Datacenter och molnoperatörer kommer därigenom få tillgång till den teknik de behöver för att optimera arbetsbelastning och spara driftkostnader, samtidigt som de stärker tillförlitligheten och prestanda i sina datacenter, säger Peter Terwiesch på ABB i ett pressmeddelande.

Rent konkret handlar det om att styrningen av IT-systemen och den fysiska anläggningen kan hanteras i samma realtidsmiljö. Tidigare skedde styrningen i separata system, som ABB:s infrastrukturlösning för datacenter – Decathlon– och Ericssons molntjänst Ericsson Cloud System.

I framtida molncenter ska kunderna kunna styra även infrastrukturen via Ericssons molnplattform och på så sätt förenkla driften och spara energi.

Marknaden för molntjänster har utvecklats mycket snabbt de senaste åren och väntas vara värd 30,5 miljarder dollar år 2018 vilket motsvarar en årlig tillväxttakt på 29 procent, enligt 451 Research.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)