JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Svensk miniladdare nalkas dig

Svensk miniladdare nalkas dig


I förra veckan – på Mobile World Congress i Barcelona – premiärvisade den svenska bränslecellstillverkaren MyFC världens minsta bränslecelladdare. Nu har företaget tecknat ett avtal med operatören 3, som blir först i världen att sälja den nya laddare som ska konkurrera med dagens litiumjonbatteriladdare.
Den nya laddaren JAQ är mindre, lättare  och kraftfullare än tidigare modeller. Den påstås också bli billigare, även om priset inte avslöjats ännu.

– När vi var i Barcelona frågade alla om priset, men det är inget vi gått ut med ännu. Det jag kan säga är att det kommer att ligga i nivå med riktigt bra laddare för litiumjonbatterier, säger Björn Westerholm, vd på MyFC, till Elektroniktidningen.

Bränslecelladdaren liknar ett slimmat laddkort som enkelt kan bäras med i fickan. Laddaren kräver inget eluttag, utan elektricitet skapas ögonblickligen på plats när ett laddkort som innehåller vanligt vatten och salt aktiveras.

Ett laddkort räcker till att ladda upp en modern smartmobil, typ senaste Iphone eller Samsung Galaxy.

Inte heller på laddkortet är priset satt ännu, men Björn Westerholm ger ändå en vink om var priset förmodligen hamnar när laddaren och laddkorten lanseras under årets sista kvartal.

– Någonstans mellan 10 och 15 kronor kommer bränslekorten att säljas för, säger han.

Först att sälja laddare blir alltså operatören 3, som under hösten betatestat det nya laddarkonceptet med utvalda mobilkunder i Sverige.

– Det är oerhört roligt att våra betatester resulterar i detta och jag är mycket glad över att en innovativ svensk operatör kommer att vara en av våra allra första samarbetspartners i världen, konstaterar Björn Westerholm.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)