JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Pekskärmsmjukvara får sju miljoner

Statliga riskkapitalbolaget Inlandsinnovation investerar 7 miljoner kronor i Skellefteåföretaget Nuiteq som utvecklar mjukvara för pekskärmar. Nu planerar företaget att anställa fler.
– Nu blir det möjligt för oss att vidareutveckla produkten med ny teknologi, satsa ännu mer på att sälja utomlands och nyanställa, säger Nuiteqs vd Harry van der Veen till Infotech Umeå.

Företaget har idag 13 anställda. Ytterligare fyra personer ska anställas, både säljare och programmerare.

– Men vi uppskattar inte bara investeringen i pengar utan också att Inlandsinnovation går in med kompetens i vårt företag och att vi får tillgång till deras nätverk.

Nuiteq stöds sedan tidigare av affärscoacher från Infotech Umeå och Uminova Innovation.

Förutom Inlandsinnovation deltar ett antal affärsänglar från Sverige och Holland i nyemissionen.

Nuiteq utvecklar mjukvara för pekskärmar och interaktiva multipekskärmar. Utmärkande är att man kan använda flera fingrar på skärmen och att den kan användas av flera personer samtidigt. Företaget började som ett forskningssamarbete år 2006.

Mjukvaran används runt om i världen, bland annat i konferenssammanhang, på museer och flygplatser och framförallt i grundskoleutbildning.

– Intresset för multitouch är stort inom utbildning, detaljhandel och infotainment, säger  Andrej Kledzik, investeringsansvarig vid Inlandsinnovation.

– Nuiteq är ett spjutspetsföretag som vi bedömer har stor tillväxtpotential både nationellt och internationellt.

Mer än 95 procent av företagets affärer sker utomlands och företaget säljer till över 70 länder runt om i världen. Några av de större kunderna är  Lenovo, 3M, NEC, Ericsson, Accenture och General Electric.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)