JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Fujitsus apparater får webbgränssnitt

Fujitsu Web OSFujitsus apparater får webbgränssnitt

Du hoppar på bussen i främmande stad och köper direkt en biljett via telefonen. Senare i hotellrummet styr du teven via telefonen, eller låter den visa mobilens skärmbild –  och du behöver aldrig ladda hem en app. Det är några av de scenarier Fujitsu beskriver med sin nya plattform Web OS.
Tanken är att det ska vara enkelt att koppla upp sig via mobiltelefon och styra alla tänkbara prylar, oavsett vilka operativsystem dessa använder.

Webbspråket HTML5 används som användargränssnitt i mobiltelefonen.

Användaren behöver inte ladda hem nya appar för varje pryl den kopplar upp sig mot, och utvecklaren behöver bara stödja HTML5 och inte en uppsjö av olika mobiloperativsystem.

Användningsfallen liknar de som beskrevs av företaget RF Digital i förra veckan för dess modul Simblee. RF Digital gav inga detaljer för hur Simblee fungerar.

Web OS syr samman mobiltelefonen och den uppkopplade prylen via en molntjänst. Mobiltelefonen och prylen kommunicerar via Bluetooth eller wifi. Mobiltelefonen laddar hem en drivrutin från molnet.

Det ska också vara möjligt att skapa nya funktioner genom att låta uppkopplade prylar prata med varandra och med molntjänster.

Fujitsu meddelar att företaget nu arbetar med att sprida plattformen till så många produkter som möjligt. Planen är att den ska kunna tas i bruk nästa år.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)