JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Axis breddar med tv-kameror

Axis breddar med tv-kameror

Lundabolaget Axis är världsledande på digital övervakningskameror så steget till tv-tillämpningar är inte så stort. De nya kamerorna som också förmedlar ljudet är tänkta för bland annat föreläsningssalar, konferensrum, idrottsarenor och trafikinformation.
– Vi vet att många kunder redan använder våra kameror för broadcasting syften. Med AXIS V59-serien kan vi nu erbjuda en kamerafamilj som är specifikt utvecklad för att uppfylla dessa krav, säger Erik Frännlid på Axis i ett pressmeddelande.

Kamerorna har HDTV-upplösning upp till 1080p med 60 bilder per sekund och är Axis första produkter för tv-tillämpningar, ofta kallat broadcasting. Kamerorna kan panorera och tilta liksom att zooma upp till 30 gånger. Vidare finns ljudupptagning av hög kvalitet och ett öppet gränssnitt som gör det möjligt att integrera kameran med andra system.

V5914 och V5915 PTZ kan monteras på ett bord, på väggen eller i taket. De kan fjärrstyras via ett webbgränssnitt från läsplattor och smartmobiler.

Kamerorna är utrustade med många portar inklusive SMPTE-kompatibel HDTV-strömning med HDMI 1.4-utsignal med audio för anslutning till extern monitor, 3G-SDI-utsignal för 3GB-överföring med 1080p‑upplösning med 60 bilder per sekund med audio, Ethernet port (RJ45), balanserad XLR-3 linje in/mikrofon med 48V fantommatning för audio i stereo, 3,5 mm linje in/linje ut/mikrofon och SD-kortplats för perifer lagring av inspelningar.

Det rekommenderat försäljningspriset är 1999 respektive 2599 dollar.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)