JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. LG bygger batterier i valfri form

LG bygger batterier i valfri form

Armbandsur är typiskt runda, så genom att helt enkelt kapa två hörn på dagens fyrkantiga batterier säger sig LG kunna ge smarta klockor fyra timmars längre batteritid. De sexkantiga batterierna kommer från en ny produktionsprocess som enligt  LG Chem kan ge batterier i godtyckligt form.
Med två alexanderhugg anpassar LG:s forskningsavdelning LG Chem dagens fyrkantiga standardbatterier till en form som bättre passar en smartklocka. Givet förstås att man tillverkar runda klockor, och inte fyrkantiga klockor, som Apple.

Det sexhörniga batteriet finns redan i provexemplar hos kunder och konstrueras just nu in i  smarta klockor. Enligt företaget ökar just nu efterfrågan på rundade batterier och flera runda smartklockor kommer snart att lanseras.

Tekniken har utvecklats i samarbete med ett ledande produktföretag. LG Chem avslöjar inte vilket det är, utöver att det varken var Apple eller moderbolaget LG, som har en familj smarta klockor, runda.

LG Chem har dessutom en patentsökt process på plats för att tillverka batterier i ännu fler former för den som så önskar. LG refererar till sin teknik som ”Free Form Batteries” och ”Stack and Folding".

Företaget kommer bland annat att släppa L-formade batterier och rektangulära batterier med hål i mitten.

Batterierna tillverkas i LG:s produktionsanlägningar i Nanjing, Kina.

Källa: Korean Times
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)