JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Möt Brasilien på Grand Hotel
Saab Gripen över Anderna

Möt Brasilien på Grand Hotel

Efter Brasiliens jätteorder på svenska stridsplan skickar landet – en av världens största konsumentmarknader – hit sin president för att prata affärer på måndag. Hör av dig till Business Sweden om du vill skaka hand med Dilma Rousseff.
De 36 Gripenplan som Sverige sålde till Brasilien är en av Sveriges mest omfattande exporter någonsin och gav mersmak till den svenska exportfrämjande organisationen Business Sweden. Brasilien gör enligt Business Sweden just nu betydande investeringar inom forskning och utveckling inom olika sektorer, med flera öppningar för svenska företag.

– Gripen-affären skapar stora möjligheter för svenska företag som vill göra affärer med Brasilien. Det är ett unikt läge att knyta nya kontakter och fördjupa existerande handelsförbindelser, säger Ylva Berg, VD på Business Sweden, i ett pressmeddelande.

200 företag har redan fått en inbjudan till mötet med Brasilien på måndag förmiddag. Det deklarerade syftet med mötet är att fördjupa handelsrelationerna mellan Brasilien och Sverige. På mötet talar företagsledare från Sverige och Brasilien med efterföljande paneldiskussion.

Sverige och Brasilien har idag samarbeten inom bland annat handel och investeringar, bioenergi och biodrivmedel, hållbar utveckling och militärteknik.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)