JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
söndag 31 maj 2020 VECKA 22

Encitech Connectors växer med Conec

Den Halmstadsbaserade kontaktdonstillverkaren Encitech Connector tog in tyska Conec i sortimentet för två år sedan, ett drag som visat sig vara lyckat.
Encitech grundades 1974 som en underleverantör till Ericsson av D-sub kontakter och kåpor. 1984 blev företaget en del av den globala kapslingstillverkaren Eldon. År 2000 blev Encitech ett oberoende privatägt företag. I samband med det breddades verksamheten.

– Sedan början av 2000-talet finns även en distributionssida där vi arbetar med välkända tillverkare såsom Bel Stewart, Amphenol och Conec. Dessa samarbeten är tänkta att avse snarlika produkter till våra egentillverkade, för att kunna dra nytta av synergier och inte minst den stora kunskap som finns ackumulerad inom organisationen, skriver Peter Sääf i ett email till Elektroniktidningen.

Förhållandet är för närvarande ungefär 50–50 mellan egna och distribuerade produkter men distributionsdelen växer snabbare med kunder som ABB och HMS Industrial Networks på listan.

– Sedan vi tecknade avtal med Conec för två år sedan växer vi kraftigt inom området industriell kommunikation, skriver skriver Peter Sääf i ett email till Elektroniktidningen

Tyska Conec har ett stort sortiment av kontaktdon för tillämpningar inom bland annat industriell automation och kommunikation, fordons- samt flyg- och medicinteknisk industri.

Kunder finns inom allt från järnvägssystem, tung industri och medicinteknisk utrustning till militära produkter, telekommunikation och den marina marknaden.

Encitech har 11 anställda och omsatte lite drygt 31 miljoner i fjol. Huvudkontor och centrallager finns i Halmstad.

När det gäller de egna produkterna sker en tredjedel av tillverkningen i Sverige, det gäller plast- och metalliserade plastprodukter som tillverkas av underleverantörer i Småland och Halland. Resten av sortimentet tillverkas i fabriken i Quanzhou i Fujianprovinsen.

– Slutförpackning samt lagerföring sker i Halmstad. Även vissa mindre monteringsarbeten sker här, skriver Peter Sääf.
MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)