JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
söndag 5 juli 2020 VECKA 27

Vid konsumentelektronikmässan CES, som just nu pågår i Las Vegas, avslöjar Volvo att företaget samarbetar med Ericsson för att utveckla en lösning för underhållning i sina kommande autonoma bilar. Fokus ligger på streaminglösningar för tv och musik till bilarna.

I fjol presenterade Volvo sitt "Concept 26" runt självkörande bilar. Nu berättar företaget vad passagerarna ska göra när bilarna själva håller koll på trafiksituationen.

– Tänk dig en motorväg full av autonoma bilar med passagerare som tittar på sina favorit tv-program i HD. Detta nya sätt att pendla kommer att kräva ny teknik, och en mycket högre bandbredd för att säkerställa en smidig och angenäm upplevelse, säger Anders Tylman, ansvarig på Volvo Monitoring & Concept Center i ett pressmeddelande.

I samarbete med Ericsson arbetar Volvo för att skapa ett underhållssystem som kan göra just detta. Systemet ska även veta om vad resenären helst vill titta på och anpassa det som visas baserat på hur lång tid färden kommer att ta.

Ericssons bidrag inom samarbetet ligger inom nät- och molnteknik. Enligt företagets forskning kommer nästan 70 procent av all mobil datatrafik att härröra från video under de kommande åren.

– Det kräver en innovativ anslutning, moln och analytiska lösningar som inte enbart klarar att hantera flera fordon i rörelse över en motorväg, utan även kan leverera videotjänster med hög kvalitet utan avbrott såsom dagens konsument är van vid, säger säger Claes Herlitz, chef för Automotive Services på Ericsson i ett pressmeddelande.

MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)