JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Enea köper amerikansk nätadministration

Svenska Enea har skakat hand med Centered Logic, ett litet amerikanskt mjukvarubolag i Nashua, New Hampshire, och under januari kommer den senare att bli den förras egendom, med IP-rättigheter och allt. Mellan 1,3 och 5,5 miljoner dollar kommer att byta händer.

Det rapporterar Enea i ett pressmeddelande, som i övrigt talar mycket om en produkt ur vardera portföljen: Element från Enea och Elementcenter från Centered Logic. Båda används för styrning av fysiska och virtuella nät och sägs ha funktioner som kompletterar varandra.

Elementcenter ska integreras i Eneas plattform Cosnis som används för utveckling och övervakning av nästa generations nätverksfunktioner.

– Växande trafikvolymer och allt mer komplexa nätverk, inklusive virtualiserade nätverksfunktioner (NFV), skapar behov av sofistikerade och effektiva system för nätverkshantering med stora krav på funktionalitet, skalbarhet, prestanda och stabilitet, skriver Enea i pressmeddelandet.

Enea betonar att också IP-rättigheterna för Elementcenter ingår i köpet.

Centered Logic har kunder sedan tidigare både i och utanför USA för Elementcenter. Kunderna är operatörer, tillverkare av nätverksutrustning, NFV-utvecklare och systemintegratörer.

De tre anställda grundarna följer med till Enea.

Priset består av en initial köpeskilling på 1,3 miljoner dollar och en tilläggsköpeskilling över tre år kopplad till utvecklingen av förvärvet på maximalt 2,2 miljoner dollar. Köpet förväntas generera ett marginellt positivt bidrag till Enea-koncernens resultat för 2016.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)