JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericsson vill läsa av din smarta mätare

Telekombolaget Ericsson har länge sysslat med att bygga och driva nät för att läsa av olika typer av energimätare. Nu tar företaget ytterligare ett steg och lanserar Smaas, Smart Metering as a Service.

Precis som många telekomoperatörer valt att låta företag som Ericsson bygga och driva mobilnäten vill många energibolag slippa det praktiska när det kommer till avläsning av förbrukningen. Det här öppnar en marknad för företag som kan installera energimätare men även bygga och driva de nät som samlar in data.

Ericsson är ingen duvunge när det gäller smarta energimätare. Idag finns det 42 miljoner som företaget installerat eller drivit. Det handlar företrädesvis om elmätare men efterfrågan på gas- och vattenmätare växer starkt.

Företaget förpackar nu tjänsten som Smart Metering as a Service vilket ska göra det snabbare och billigare för energi- och vattenföretag att komma igång med smarta mätare.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)