JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Datormodul för tuffa IoT-case

Datormodul för tuffa IoT-case

Kortdatortillverkaren Advantech har i samarbete med Arm, NXP, Texas Instruments, Aaeon och Avalue tagit fram en öppen formfaktorstandard – RTX – för utveckling av COM-moduler i krävande miljöer. Härmed vill företaget erbjuda en liten, tålig ARM-baserad plattform för framtida IoT-implementationer.

– Det är utmanande att utforma en robust, kompakt plattform med starka mekaniska egenskaper. Vi tror att ARM-baserade tillämpningar kommer att användas i stor utsträckning i den kommande IoT-eran, säger Miller Chang på Advantech i ett pressmeddelande.

RTX står för Rugged Technology eXtended och är en ny öppen risc-plattform specificerad för tillämpningar inom industrin. Modulen bygger på ett 2,0 mm tjockt mönsterkort, den har fyra kort-till-kort-kontakter och hög motståndskraft mot stötar och vibrationer.

Plattformen, som är 68 x 68 mm, har upp till 400 IO:s, ett inspänningsområde mellan 5 V och 24 V samt klarar ett temperaturintervall från −40°C till +85°C. Advantech hävdar att RTX flexibilitet gör att plattformen är som klippt och skuren för tuffa tillämpningar inom exempelvis transportsektorn, gruvindustrin, tungindustri och militären.

För en knapp månad avslöjade halva styrkan inom detta samarbete – det vill säga Advantech, Arm och TI – även ett samarbete kring en öppen sensorplattform för olika IoT-tillämpningar (länk). I detta utvecklingsarbete ingår även sensortillverkarna Bosch Sensortec och Sensirion.

Ny RTX-standard för krävande miljöer:

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)