JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Vem bjuder 15 miljarder dollar för Xilinx?

Efter Intels köp av Altera förra året har det av och till spekulerats i att även FPGA-jätten Xilinx ska bli uppköpt. Den här gången är det Qualcomm och Broadcom som pekas ut som tänkbara spekulanter.

Det är sajten Streetinsider som drog igång spekulationerna igår genom att citera anonyma källor som hävdar att någon i början av veckan lagt ett bud värt 15 miljarder dollar på Xilinx. Snabbt pekades Qualcomm ut som budgivare. Ett motiv är att företaget gett sig in på servermarknaden med Arm-lösningar och därmed har behov av FPGA:er för att accelerera produkterna.

Motivet skulle i så fall likna det som fick Intel att betala 16,7 miljarder dollar för Altera. Men Intel har också egna fabbar som tillverkar den senaste generationen av Alteras FPGA:er.

Ett företag som förekommit i tidigare spekulationer är Avago, numera omdöpt till Broadcom.

Avago skapades som en avknoppning från Agilent år 2005. År 2014 köptes LSI för 6,6 miljarder dollar och i fjol förvärvades Broadcom för 17 miljarder dollar. Företaget pekades redan då ut som spekulant på Xilinx. Kanske händer det nu?

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)