JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Arrow köper branschtidningar

Nyhetspublikationerna EE Times, EDN, ESM, Embedded, EBN, TechOnline och Datasheets.com köps av elektronikdistributören Arrow för 23,5 miljoner dollar. Det meddelar den nuvarande ägaren UBM.

Köpet omfattar både de asiatiska och de amerikanska versionerna av publikationerna. Tidningarna hade en total årsomsättning på 19 miljoner dollar, varav 16 miljoner från online-publicering och tre miljoner från tryckt.

UBM motiverar sin försäljning med att företagets högsta prioritet ligger i att arrangera mässor och andra events.

Det har inte meddelats om verksamheten kommer att drivas som en fristående enhet, om publikationerna kommer att ha oberoende redaktioner eller om de kommer att fungera som språkrör för Arrow.

Kommentatorer kliar sig i huvudet över vad Arrows köp kommer att innebära för möjligheten för dessa redaktioner att bedriva oberoende journalistik.

Det här är inte Arrows första steg in i elektronikmediabranschen. I februari 2015 köpte Arrow  United Technical Publications och dess webbplatser, nyhetsbrev, verktyg och databaser (länk) och i december 2015 tyska ICC Media och dess tidning Embedded Control Europe (länk).
 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)