JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Fordonsexperter testar nya träbanan

kol

Fordons­expertisen testar Kolmårdens nya träbana

Turbomotorer, självkörande bilar, litiumjonbatterier – och säkerligen också en tur på den helt nybyggda berg-och-dalbanan av trä – det står på programmet när 243 internationella experter på fordonssystem träffas i Kolmården i nästa vecka.

Femdagarssymposiet Advances in Automotive Control startar redan i morgon i Linköping med kurser om styrning av turbomotorer, efterbehandling i dieselmotorer och litiumjonbatterier för elbilar.

På söndag kväll fortsätter symposiet på Vildmarkshotellet vid Kolmårdens djurpark utanför Norrköping. Experter från forskning och industri kommer att utbyta erfarenheter kring bland annat självkörande fordon, bilar i smarta städer, bränsleekonomi och kolonnkörning. Och för att titta på delfinerna och få tips från uppfinnaren Skalman i Bamses värld.

Symposiet är det åttonde i ordningen och arrangeras av IFAC (International Federation of Automatic Control) vart tredje år. Detta är första gången det hålls i Sverige. Det sker under värdskap av Institutionen för fordonssystem på Linköpings universitet.

Hela programmet med keynote-talare finns här (länk).

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)