JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nu blir ringfingerbetalning säkrare

Det här är den första betalringen med inbyggt kryptochip, enligt tillverkaren amerikanska NFC Ring och enligt  Infineon, som levererat det strömsnåla chipet.

NFC Ring säger sig vara först i världen med en betalring som uppfyller standarden EMVCo. Det betyder att den innehåller ett chip som gör en kryptografisk beräkning för varje betalning. Detta gör kommunikationen mellan chip och terminal säkrare.

Du kanske redan sett ringen demonstreras av betalföretaget Visa under olympiska spelen i Rio? 

NFC Ring har tillverkat smarta ringar sedan 2012, även betalringar. En av konkurrenterna är svenska SenseM. Men det här ska alltså vara den första ring som uppfyller EMVCo. Den kostar 40 brittiska pund och är vattentät. Aktiveringsavståndet är några centimeter.

Nyheten förmedlades till Elektroniktidningen via tyska Infineons presstjänst, som är stolt över att det är ett Infineonchip som upprätthåller integriteten i transaktionen.

– Infineons säkerhetschip var den enda lösning på marknaden som lät oss konstruera en NFC-betalningsring som uppfyller de striktaste kraven från EMVCo, säger Shelly Silverstein, på NFC Ring.

Jo, komponenterna har klämts in på en liten yta, men den stora utmaningen är strömsnålhet. 

Ringen, som är gjord i keramik, innehåller inga batterier men chipet måste ändå kunna kommunicera med terminalen via en liten passiv antenn, trigga en betalning och göra en kryptografisk beräkning. Allt på några millisekunder och på upp till fyra centimeters avstånd.

Hälften av alla chips som användes i betallösningar i fjol levererades av Infineon, som tror att NFC-betalningar kommer att bli en stor grej.

–  Det är en klart växande teknik. Och betallösningar baserade på smarta accessoarer kommer att accelerera den trenden. Konsumenten behöver inte stoppa handen i fickan för att betala, säger Infineons Thomas Rosteck.

Han påpekar att inte bara ringar utan även armband, klockor och kedjor finns med betalchip.

EMVCo har sex medlemmar: American Express, Discover, JCB, MasterCard, UnionPay och Visa.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)