JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Byt namn: Adeneo blir Witekio


Bläddra fram dina visitkort från Adeneo i kartoteket och kryssa över Adeneo och skriv dit Witekio istället. Det är allt. I övrigt fortsätter den franskrotade mjukvarukonsulten sin verksamhet som vanligt.

Rättare sagt så ser företaget det som att dess praktiska verksamhet sakta men säkert skiftat fokus och nått en tipping point där skiftet bör markeras av ett namnbyte. Inte bara namet ändras, utan också företagets slogan, från ”embedded software expert” till ”system software integrator”.

Den nya identiteten ska signalera att framtidens mjukvaruprojekt inte huvudsakligen beror på tillgången till teknisk expertis, utan snarare på förmågan att skapa ett optimerat integrerat mjukvarusystem. Så lyder i alla fall företagets motivering: ”the future success of embedded projects will no longer mainly depend on technical expertise but the ability to optimize the system software integration.”

Företaget, som nu alltså heter Witekio och inget annat, grundades för 15 år sedan och har idag drygt 90 konstruktörer på tre kontinenter.

En av drivkrafterna bakom förändringen av inbyggnadsmarknaden ska vara något som företaget, Witekio, kallar konsumentifieringen av inbyggnadsmarknaden, som bland annat lett till att förväntningarna på användarvänlighet har blivit större. Dessutom har interkonnektivitet blivit viktigare och de viktigaste data produceras av de inbyggda systemen själva.

De viktiga nya kunskapsområdena för en mjukvarukonsult, som exempelvis Witekio, är arkitektur, mjuk- och hårdvarukompatibilitet, interaktionstestning och IP-integrering. Dessutom krävs djupa kunskaper i flera operativsystem och teknikplattformar.

Witekio säger sig ha kompetens från maskinnära programmering av drivrutiner, firmware och BSP:er via operativsystem och kommunikation, till människamaskingränssnitt och app-utveckling.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)