JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
fredag 5 juni 2020 VECKA 23


Microsoft, Broadcom, Cypress och HP  är några av de företag som gemensamt uppmanar amerikanska radiomyndigheten FCC att kasta Ericssons störningstester mellan LTE U och wifi i papperskorgen. Kritikerna menar att testerna inte genomfördes korrekt.

Det rapporterar sajten Fierce Wiereless som ironiskt beskriver det som att Ericssons tester ”inte överraskande” visade att LTE U rättvist skulle dela spektrum med existerande wifi-nät. 

– Testet är oanvändbart som beslutsverktyg för FCC, skriver kritikerna.

Ericsson hävdar att dess studie noga försökte följde den testplan som WFA (Wi-fi Alliance) föreskriver.

Inte alls, menar kritikerna, som beskriver det som att man bara ”kan ana ett svagt eko” av WFA:s testplan i Ericssons tester och hävdar att Ericsson bytt ut WFA-tester mot egna tester som inte mäter samma sak. Dessutom påstås Ericsson ha utelämnat data som krävs för att göra testen upprepningsbara.

WFA kommer själv på onsdag att släppa ett förslag på hur samexistensen mellan LTE U och Wifi ska fungera. Därefter kommer det att gå att göra riktiga tester i tredjepartslaboratorier, menar kritikerna.

Enligt Ericssons tester kan LTE U och wifi samexistera i etern utan att störa varandra. Företagets ingenjörer testade channel selection, reselection och co-channel-operation under olika radioförhållanden, både i labb och i användningsmiljö.

Ericsson lämnade in sin testrapport till FCC den 2 september. Knappt två veckor senare lämnade följande företag in en gemensam kritik av Ericssons studie: Ruckus Wireless, National Cable and Telecom association, Microsoft, HP, Cypress, Broadcom och Boingo.

Läs mer om kritiken på Fierce Wireless (länk). Där finns också länkar till fler artiklar om samexistens av LTE U och wifi.

MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)