JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Baidu kör neuronnät i FPGA

Kineiska Baidu tar efter Microsoft och accelererar maskinintelligens i sina molncentraler genom att köra algoritmerna på FPGA:er. De ska bland annat användas av Baidu för att utveckla självkörande bilar.

FPGA-servrar ska rullas ut i full skala i Baiuds kinesiska datacentraler. Det meddelar FPGA:tillverkaren Xilinx, som hjälper till. Enligt Xilinx finns en ökande efterfrågan på maskininlärningstjänster.

Nyttan av att växla till FPGA:er ligger enligt Xilinx i sänkt strömförbrukning. Xilinx anger att Baidu får 10–20 gånger högre prestanda på samma effekt på sina AI-molntjänster. Det kommer också att gå snabbt och enkelt att dynamiskt allokera FPGA:er efter behov, lovar Xilinx.

Baidus maskininlärningstjänster används idag för att identifiera vad bilder förställer och för att transkribera mänskligt tal.
FPGA:erna kommer dessutom att tas i bruk för att lära bilar köra på egen hand. Precis som sin amerikanska kollega Google, utvecklar Baidu självkörningsteknik för bilar.

Idag är Nvidias grafikkort standardvalet som plattform för träning av artificiella neuronnät i både i molnet och på lokala pc. Asicar och FPGA:er kommer att bli vanligare. Google har utvecklat ett eget neuronnätschip för sitt moln, medan Microsoft experimenterar med FPGA:er i olika konfigurationer.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)