JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

EDA-företaget Mentor Graphics arbetar med Bank of America för att utreda en eventuell försäljning. Det hävdar nyhetsbyrån Reuters, som säger sig ha fått informationen från personer med insyn.

Det är inte alls säkert att Mentor kommer att säljas, men företaget har varit under stor press sedan hedgefonden Elliott Management i förra månaden rapporterade att det har köpt in sig på 8,1 procent av aktierna i bolaget och att aktierna anses vara djupt undervärderad.

Flera företag som Elliott köpt in sig i har sålts till riskkapitalbolag efter investeringen. Några sådana exempel som Reuter nämner är Qlik Technologies, Riverbed, Informatica och Compuware.

Elliott påstås se stor potential i Mentor, såsom ökad effektivitet och intäkt samt strategiska möjligheter, vilket också framförts till företagets ledning.

Som en del i  säljprocessen kan Mentor, enligt Reuter, komma att uppvakta stora industriföretag såsom Siemens och Dassault Systemes – som båda anses vara intresserade av företagets kompetens – liksom riskkapitalbolag.

Detta är inte första gången  Mentor Graphics är utsatt för oönskat uppköpsförsök.

År 2008 försökte konkurrenten Cadence göra ett fientligt övertagande och för sex år sedan köpte affärsmannen Carl Icahn in sig i företaget för att året därpå, 2011, få in tre personer i styrelsen. Den gången tog Mentor Graphics chef Wally Rhines strid mot Carl Icahns önskan om en försäljning till Cadence eller Synopsys (länk) och så sent som i april lämnade Carl Icahn företaget.

 

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus