JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Foxconn ska bli chipstillverkare

Med japansk-brittiska Arm som partner öppnar taiwanesiska Foxconn ett center för halvledarkonstruktion i sitt kinesiska högkvarter i Shenzhen. 

– Vi tänker ge oss in på havledarkonstruktion och -produktion, sade Foxconns grundare Terry Gou tidigare i oktober.

Foxconn kontraktstillverkar elektronik. Drygt hälften av intäkterna kommer från amerikanska kunden Apple. Med tanke detta spekuleras det i att Foxconns planer är att tillverka kretsar för Apple.

Spekulationen får stöd av att Apple sätter upp ett forsknings- och utvecklingscenter i Shenzhen. Detta är något som Apple meddelade tidigare i månaden.

Vilken roll Arm har i samarbetet känner Elektroniktidningen inte till. Men Apple använder Arm-processorer i sina telefoner.

Det finns tidigare beröringspunkter mellan Foxconn och Arms japanska ägare Softbank. Foxconn tillverkar Softbanks humanioda robot Pepper och de marknadsför den tillsammans.

I mars köpte Foxconn elektroniktillverkaren Sharp för 3,8 miljoner dollar. Efter köpet har Foxconn accelererat Sharps planer på att tillverka Oledskärmar. Detta ska nu ske senaste 2018. Foxconn hoppas få leverera Oledskärmar till Apples kommande telefon Iphone 8.

 

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus