JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Industriellt Ethernet får Analog Devices att öppna plånboken

Amerikanska Innovasic gör kretsar för tidskritisk kommunikation över Ethernet på exempelvis fabriksgolv och i fordon. Analog Devices köper nu Innovasic för att komplettera den egna portföljen inom automationsområdet.

Ethernet är billigt och mycket spritt, men inte designat för tidskritiska tillämpningar. Ett sätt att komma till rätta med det senare är IEEE 802.1 eller Time Sensitive Networking (TSN).

Innovasic släppte nyligen en experimentlåda som gör att vanliga Ethernetprodukter kan anslutas till ett tidskritiskt nätverk på exempelvis fabriksgolvet eller i ett fordon (länk).

Experimentlådan innehåller bland annat en adapter med två portar för deterministiskt Ethernet och en port för ”vanligt” Ethernet där man pluggar in lämplig apparat som behöver realtidsegenskaper. Adaptern paketerar trafiken enligt TSN och gör det snabbt och enkelt att experimentera med TSN.

Innovasics verksamhet i Albuquerque, New Mexico, kommer att vara kvar och ledas av Jordon Woods som var med och startade företaget 1992. 

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)