JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Omstruktureringen tynger Hanza

Engångskostnader för uppsägningslöner och avvecklade lokaler påverkade kontraktstillverkaren Hanzas omsättning och resultat negativt under tredje kvartalet. Även det fjärde spås bli skakigt.

Omsättningen för perioden juli till september landade på 295,8 miljoner kronor vilket är något  lägre än 2015 då den var 308,2 miljoner kronor. Däremot halverades rörelseresultatet från den operativa verksamheten till 4,1 miljoner kronor och resultatet efter skatt blev en förlust på 2,2 miljoner kronor. Tredje kvartalet i fjol blev det en vinst på 52,7 miljoner kronor.

Förlusten förklaras med det omställningsprogram som pågår där verksamheten koncentreras till ett antal kluster. Dessutom påverkas jämförelsetalen för föregående år av engångsposter som förorsakats av förvärvet av Metalliset.

För att kompensera för kostnaderna har tillgångar som blir överflödiga efter omstruktureringen sålts av.

- Vi har en god orderingång och vår utmaning är primärt inte att erhålla nya kunder, utan att färdigställa våra tillverkningskluster under programmet Frontrunner. Arbetet bedöms vara färdigställt vid utgången av år 2016, vilket är tidigare än plan, skriver företags vd och koncernchef Erik Stenfors i en kommentar till rapporten.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus