JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
tisdag 22 september 2020 VECKA 39

Det är fullt möjligt att ersätta alla svenska kärnkraftverk med förnybar energi. Det hävdar Lennart Söder, professor i elektriska energisystem på KTH. Den 17 november berättar han hur, i ett seminarium i Stockholm.

År 2040 ska Sveriges elproduktion vara förnybar till hundra procent, enligt en överenskommelse mellan fem riksdagspartier  i juni i år.

En seminarium arrangerat av företaget Sustainable innovation ställer frågan om ett sådant elsystem är möjligt att åstadkomma till dess, särskilt om kravet också ställs att det ska vara robust, ha låg miljöpåverkan och konkurrenskraftiga priser? 

Inbjudan till seminariet antyder att svaret är ”ja”, och att det kanske till och med är möjligt att åstadkomma tidigare än 2040. 

Professor Lennart Söder, som är expert på förnybara elsystem i Sverige, kommer enligt inbjudan att sammanfatta fakta och berätta om forskning som visar hur det kan gå till.

Från klockan 8.00 serveras frukost och klockan 8.30 startar seminariet  på  Barnhusgatan 3 i Stockholm.

Seminariet efterföljs av en halvtimmes workshop som diskuterar utmaningar inom bygg- och transportområdet för att nå målet, exempelvis hur byggnader kan anpassas till ett förnybart elsystem och hur fordon kan användas som energilager.

Sustainable innovation är ett icke vinstdrivande företag med följande medlemmar: Riksbyggen, Vattenfall, Göteborg Energi, Fagerhult, Toyota, Stockholmshem, ÅF, Intel, White och WSP.

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)