JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Fusion i hyresbranschen

Amerikanska Electro Rent köper sin europeiska konkurrent Microlease för en hemlig summa. Bägge företagen sysslar med uthyrning av test- och mätinstrument. De ägs dessutom av riskkapitalbolag.

– Båda företagen är ledande på uthyrning, försäljning och tjänster för test- och mätinstrument, säger Microlease vd Nigel Brown i ett pressmeddelande.

Han tar över som vd för det sammanslagna bolaget.

Electro Rent köptes av Platinum Equity så sent som i augusti i år för en okänd summa.

Lloyds Development Capital finansierade företagsledningens köp av Microlease år 2006 för 30 miljoner pund. Företaget köpte konkurrenten Livingston Hire år 2014 liksom den europeiska delen av amerikanska Telogy och amerikanska Metrictest.

Affären väntas vara slutförd under första kvartalet nästa år och en konsekvens blir att Electro Rents europeiska kontor flyttar från Nederländerna till Storbritannien.

– Företagen äger inte kontoret eller bilarna. Varför ska de äga instrumenten?

Den retoriska ställde Bavo Bogaerts, som ansvarar för den nordiska marknaden hos Electro Rent, på SEE-mässan i våras när Elektroniktidningen träffade honom.

Hela intervjun om varför det kan vara ekonomiskt fördelaktigare att hyra ett instrument än att äga det finns här (länk).

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)