JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Du kan hyra det största IoT-bottnätet

Nu kan du köpa tid för kriminella aktiviteter i ett Mirai-bottnät. För mellan 3000 och 4000 dollar får du 50 000 bottar som överbelastar din konkurrents eller fiendes servrar under två veckor. 

Popapret och Bestbuy kallar sig brottslingarna som erbjuder tjänsten. Deras nät, Mirai-bottnät nummer 14 enligt en numrering som används, sägs ha lika många noder som alla de andra Mirai-bottnäten tillsammans.

Totalt säger de sig styra över 400 000 bottar. De har kunnat växa sitt nät genom att utöka Mirai med en en så kallad nolldags-attack, det vill säga ett okänt säkerhetshål. Genom detta kan de bryta sig in i fler servrar.  

Tjänsten marknadsförs sedan i onsdags och om du tvivlar på kapaciteten erbjuder de sig att demonstrera den innan du beställer.

Endast 200 000 noder sägs vara sårbara för Mirais tidigare simpla metod att bryta sig in i servrar genom att logga in med fabriksinställda lösenord. Miraibottnäten har åtminstone fram till nu huvudsakligen utgjorts säkerhetskameror och DVR-spelare.

Popapret och Bestbuys Mirai kan förfalska IP-adresser för att ta sig runt försvar mot överbelastningsattacker. Detta är en funktion som redan tidigare konstanterats finns i Mirai-koden och som lett till att storleken på Mirai-bottnät överskattats. 

Mirai 14 är samma nät som i början av november överbelastade servrar i Liberia. Attacken rapporterades, felaktigt, att ha slagit ut Internet i hela Liberia.

Mirai kapar servrar och fjärrstyr dem att överbelasta andra servrar. Appen blev allnänt känd den 21 oktober då ett Mirai-bottnät slog ut dussintals amerikanska sajter genom att överbelasta deras DNS-servrar. 

Bestbuy sägs tidigare ha varit involverad i utvecklingen av intrångsverktyget Govrat som säljs till spionorganisationer och används för att stjäla data från myndigheter och företag.

Popopret och Bestbuy säger sig ha haft åtkomst till källkoden innan den publicerades av aliaset Anna-senpai i slutet av september.

Läs vad Elektroniktidningen tidigare skrivit om Mirai på etn.se/mirai

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)