JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Ett förtroendefullt samarbete och delad kontroll mellan föraren och fordonet. Det är målet med LIV, Learning Intelligent Vehicle, Autolivs forskningsplattform som visas upp på konsumentelektronikmässan CES i början av januari.

– Med denna forskningsplattform försöker Autoliv Research lösa frågan ”Vad handlar proaktiv säkerhet egentligen om”, säger Ola Boström på Autoliv i ett pressmeddelande.

Den första versionen av LIV använder tekniker med artificiell intelligens. Kommande generationer kommer att använda både online- och offline-baserad maskininlärning där information tas från ett flertal datakällor för att utveckla relationen med den individuella föraren.

I självkörande bilar liksom i bilar där föraren har kontroll kan LIV komplettera föraren genom att systemet läser av och analyserar det som sker runt fordonet.

LIV erbjuder också stöd utifrån trafiksituationen och vad föraren brukar föredra. Föraren fortsätter vara aktiv då bilen erbjuder tvåvägskommunikation och läser av förarens beteende. 

Autoliv anser att kontrollen och förtroendet mellan människan och den smarta bilen är grundläggande för en säker utveckling av automatiserad körning.

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus