JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Sics satsar storstilat i Lund

En forskningssatsning inom mjukvaruutveckling, informationssäkerhet och e-hälsa liksom ett labb för kritiska trådlösa tillämpningar. Så ska forskningsorganisation Rise Sics bygga ut sin verksamhet i Lund tillsammans med Lunds universitet, Ericsson, Sony och Region Skåne.

– Vi är glada att Rise Sics satsar på Lund och bygger denna plattform för samarbete i regionen. Med ett fristående forskningsinstitut får vi nya möjligheter till samarbeten inom tillämpad forskning för kritiska uppkopplade system, säger Fredrik Tufvesson, professor på Elektro- och informationsteknik vid Lunds universitet.

Det nya forskningskontoret kommer att gå under namnet Rise Sics South, och är en del av den statliga industriforskningskoncernen Rise, kort för Research Institutes of Sweden.

Rise Sics forskningsverksamhet i Lund har hittills framför allt fokuserat på informationssäkerhet. Likaså har organisationen redan en aktiv forskningsgrupp inom mjukvaruutveckling som främst jobbar med uppkopplade kritiska system, som Internet of Things och autonoma fordon.

Det nya initiativet ska stärka samarbete mellan den lokala industrin, regionala aktörer samt forskargrupper på Lunds universitet, så att de gemensamt kan satsa på både samhälleliga och kommersiella tillämpningar inom de utpekade områdena.

Tidigare har ett liknande samarbete drivits molninstitutet Mapci på Lunds universitet, tanken är nu att vidga verksamheten inom Rise Sics.

– Vi är glada att se att den satsning vi gjort i Mapci nu fortsätter i Rise Sics South regi, säger Pär Thuresson, vd på Sony Mobile Communications i Lund i ett pressmeddelande.

 

 

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)