JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Avgör vems BLE-kort som är snålast

EMBEDDED WORLD Databladen kan aldrig berätta hela historien om hur mycket energi en Bluetooth LE-enhet använder. Men EEMBC kanske kan, i organisationens första av en familj prestandatester av trådlösa IoT-noder.

IoTMark-BLE heter testet som är det mest komplexa test som EEMBC tagit fram – titta bara på testuppställningen! Utöver det testade BLE-kortet finns där ytterligare tre kort – en strömmätare, en sensorsimulator och en BLE-gateway.

Under testet justeras de tre parametrarna datapaketstorlek, uppdateringsfrekvens och radiosignalstyrka för att simulera realistiska tillämpningar som hälsomonitorering, hemautomation och elektroniska accessoarer. 

BLE-testet är det första i en testfamilj kallad IoT-Connect.  Lora- och Thread-tester är på gång. Andra kandidater är Zigbee och Wi-Fi Halow.

Tanken är att använda samma testuppställning. Du kommer alltså inte bara att kunna jämföra hårdvaror, utan även protokollen i sig med varandra.

Strömförbrukningen är den kanske viktigaste parametern på en trådlös IoT-nod. Den bestämmer hur ofta batteriet behöver bytas. Och den stora strömtjuven i en IoT-tillämpning är ofta radion.

För datorbearbetningen i sig har EEMBC redan ett test ULPBench, som för övrigt ska släppas i version 2.0 i vår och som – liksom även testet IoT-Secure – kommer att göras plugin-kompatibel med testuppställningen. 

 IoTMark-BLE mäter hela systemets förbrukning – styrkrets, radio och protokoll.

EEMBC firar 20-årsjubileum och har gått från ett dussintal medlemmar till idag 50. Evig ordförande är Markus Levy.

 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)