JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Imagination vill sälja Mips

År 2012 köpte brittiska grafikspecialisten Imagination processorutvecklaren Mips för att ta sig in på mobiltelefonmarknaden. Nu har Imagination lagt ut Mips plus en kommunikationsprodukt kallad Ensigma till försäljning i vad som uppfattas som ett sätt att ta in pengar inför en strid med Apple.

När det blev offentligt den 2 april att Apple skulle utveckla en egen grafikprocessor tappade Imagination runt 70 procent av börsvärdet.

Samtidigt påpekade företaget att Apple kommer att få det svårt att ta sig runt Imaginations patent på området. Hur det går är alldeles för tidigt att säga men att företaget nu lägger ut två delar till försäljning uppfattas som ett sätt att fylla på kassan inför en möjlig juridisk tvist med Apple.

Imagination köpte Mips för 60 miljoner pund år 2012 för att kunna konkurrera med Arm i smartmobiler. På senare tid har ambitionsnivån för Mips sänkts och fokus har flyttats till inbyggnadsmarknaden.

Tillsammans med kommunikations-IP:t i Enigmafamiljen utgjorde Mips 29 procent av Imaginations omsättning det senaste kvartalet vilket innebär 21 miljoner pund.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)